Casa ZC

YearLocationDesigned surfaceClientDesigner Team
2018 Osorno 430 m2 Fernando y Carolina WINTERI Arquitectos

In the vicinity of Osorno the ZC house is projected, which seeks to rescue the typical architecture of the area through large eaves and enhancing the wood in its exterior cladding.

As the owners move from the city to the rural area, the house has no restrictions in terms of area, which is why large rooms are projected, giving importance to the kitchen, which maintains the characteristics of the south by having a wood stove. that accompanies the daily dining room. On the other hand, the living room is accompanied by a large fireplace, which is connected through a double height of the second floor living room. Thinking of protecting the intimate enclosures, the barbecue area and terrace is located on the rear facade of the house, and which can be accessed directly from the access hall.

Related projects

Casa TT

Casa FC